CONNECT! kiest voor Topicus Zorg

Onder de werknaam Connect! ontwikkelen Certe, HAL Friesland en Izore in samenwerking met Stichting GERRIT samen één digitaal systeem voor het aanvragen van medische diagnostiek voor de zorgketen in Noord-Nederland. Na een intensief traject is besloten om met Topicus Zorg een Connect!-oplossing te realiseren. Hiervoor is vrijdag 18 mei een samenwerkingsovereenkomst gesloten. De ambitie is voor de zomer nog een eerste versie beschikbaar te hebben.

HIMSS congres 2018: doorbraakprojecten voor de zorg

Na afloop van het HIMSS congres in Sitges (Spanje) eind mei zijn bestuurders van het Informatieberaad en zorgbestuurders, waaronder een grote vertegenwoordiging van RSO Nederland en dus ook Stichting GERRIT, bij elkaar gekomen. Tijdens deze bijeenkomst zijn pitches gehouden rondom zogeheten doorbraakprojecten.
Lees meer>>

GERRIT Podium juni vervalt i.v.m. AVG-informatieavond

Het GERRIT Podium van juni met als thema e-diagnostiek komt te vervallen vanwege een extra informatieavond over de AVG op 12 juni. Deze informatieavond is speciaal voor eerstelijnszorgverleners. Heeft u interesse in deze bijeenkomst, maar geen uitnodiging ontvangen? Neemt u dan contact op met het AVG-team van GERRIT. Tijdens het GERRIT Podium van 13 september komt e-diagnostiek alsnog aan bod. Tijdens de bijeenkomst wordt ook ingegaan op het recente standpunt van de Autoriteit Persoonsgegevens rondom grootschalige verwerkingen in de zorg en het al dan niet moeten hebben van een Functionaris Gegevensbescherming.